hit counter for tumblr

 

NIEUWS 2017/18  

1 JUNI 2018
Voilà, de ploegcompetities zijn voorbij. Nu nodigen wij iedereen uit, op zaterdag 16 juni te 10 uur, voor de algemene ledenvergadering.

20 MEI 2018
Er staan, tot en met 28 mei, nog amper acht BWM-matchen geprogrammeerd. Twee daarvan worden thuis gespeeld. Op dinsdag 29 mei kunnen wij het officiële seizoen afsluiten, althans wat de ploegcompetities betreft.

 

13 MEI 2018
Opnieuw zeven BWM-matchen op het programma, waarvan er vier thuis gespeeld worden.

6 MEI 2018

De BWM-competitie gaat zijn gang: deze week zeven matchen waarvan zes thuis!

29 APRIL 2018
We gaan de laatste competitiemaand in, met deze week 9 BWM-matchen waarvan er vier thuis gespeeld worden (maandag twee, donderdag twee).

22 APRIL 2018

De NIDM is gedaan en de eindbalans kan niet beter vooir De Ploeg 1 en De Ploeg 5. Allebei zijn ze kampioen, proficiat!

De komende week worden er zes BWM-matchen gespeeld, waarvan vier thuis. 

1 APRIL 2018

De komende paasvakantie wordt er geen competitie gespeeld. We komen dus pas terug op 15 april.
Ondertussen hebben we wel minder prettig nieuws. Lea, de echtgenote van Luc Bosch, is overleden. We nemen van haar afscheid op 5 april in Vlimmeren en bieden Luc onze oprechte deelneming aan.

25 maart 2018
OPNIEUW NAAR EERSTE!

Jack Wijnen, Thérèse Klompenhouwer, Eddy Willems jr. en Danny Geysen
hebben alle vier gewonnen bij Meerlese BC en zijn zodanig definitief buiten schot voor de achtervolgers en dat met nog twee wedstrijden te gaan. Zodoende zien we volgend jaar in De Ploeg opnieuw de echte toppers aan het werk!
De Ploeg 1 speelt als nieuwe kampioen maandag tegen De Witte Molen en verder staat er weer een volle kalender op het programma.

18 maart 2018
Een erg belangrijke week voor De Ploeg 1. Bij winst op de verplaatsing naar Meerlese (donderdag 22/3) is de titel en de promotie naar eerste afdeling een feit! Ook een gelijkspel kan al voldoende zijn, afhankelijk van de andere resultaten.
Voor de rest wordt er alle dagen weer volop NIDM en BWM gespeeld.

11 maart 2018
Na het gelijkspel vorige week trekt De Ploeg 1 naar Mr.100. Bij een overwinning wenkt de titel, bij een nederlaag of een gelijkspel blijft de spanning, al naargelang het resultaat van de directe tegenstanders. Voor De Ploeg 5 is er alle spanning al af en dat op vier matchen van het einde. Zij zijn nu al kampioen (9 punten voorsprong!). Proficiat Mark, Eric, Luc, Marc!
Voor de rest wordt er ook volop verder gecaramboleerd, te beginnen maandag met een thuismatch van De Ploeg 2 tegen De Gouden Sleutel (NIDM) en De Ploeg 5 (band BWM) tegen Coloma.

4 maart 2018
Met nog vijf matchen te spelen heeft de eerste ploeg vijf punten voorsprong! Nog vijfmaal spelen en nog driemaal winnen, dat is de opdracht voor Jack, Thérèse, Eddy en Danny om de poort naar eerste terug te forceren. Maandag volgt een thuismatch tegen Op de Meir, de eerste achtervolger, maar na de 8-0 en de 1,394 teamgemiddelde van de voorbije week mag dat toch geen probleem zijn? Een gouden regel echter: onderschat nooit de tegenstrever. En nog eentje: verkoop het vel…enz.
Verder wordt er de hele week druk geNIDM’d en geBWM’d.

25 februari 2018
De NIDM-teams komen opnieuw volop in actie, met De Ploeg 2 thuis tegen Op de Meir en een verplaatsing voor De Ploeg 1 naar Kasteeldreef. Ook alle BWM-competities draaien op volle toeren door. Aan allen veel succes!

18 februari 2018

Het seizoen dendert op volle kracht en snelheid verder en alle dagen zijn er matchen gepland.
Toch neemt de NIDM voor de meeste spelers een weekje rust. Er blijven ondertussen nog zes NIDM-matchen te spelen en we hebben twee teams op titelkoers, met ruime voorsprong:
De Ploeg 1 in afd. 2A en De Ploeg 5 in afd. 4a. Beiden hebben zes punten voorsprong en hebben een hele grote kans op de titel en promotie. Houden zo!

11 februari 2018
In de krokusweek wordt er gewoon verder gespeeld. Maandag speelt De Ploeg 1 thuis een belangrijke match tegen De Leug (2de op 4 punten). Opdracht: niet verliezen, liefst winnen!
De Ploeg 2 gaat op verplaatsing naar Billard Promotion en verder staan ook de gebruikelijke BWM-matchen geprogrammeerd.
De Ploeg 5 ruikt dinsdag, bij winst tegen Woondecor, de titel. Op zeven matchen van het einde hebben zij zes punten voorsprong!

4 februari 2018
Druk, Druk…al vanaf zondag en tot en met zaterdag, alle dagen matchen NIDM en BWM. Maandag speelt De Ploeg 2 thuis tegen St.Truiden, maar we verwachten  vooral een overwinning van
De Ploeg 1 bij Dison. Er werd namelijk een puntje voorsprong prijsgegeven na het gelijkspel bij Woondecor.
Veel succes aan iedereen!

28 januari 2018
Weer een vol programma in de NIDM en de BWM. Voor de NIDM speelt De Ploeg 2 maandag thuis tegen Mr100, De Ploeg 1 verdedigt vijf punten voorsprong op verplaatsing bij Woondecor (woensdag). De Ploeg 3 (dinsdag) en De Ploeg 4 (vrijdag) spelen een thuiswedstrijd terwijl De Ploeg 5 als een stevige leider naar De Coeck trekt (woensdag).

21 januari 2018
De tweede helft van het seizoen draait al op volle toeren en we hebben deze week een wel gevuld programma. De Ploeg 1 verdedigt maandag in de NIDM haar leidersplaats tegen De Deken, van De Ploeg 5 (7 punten voorsprong!) wordt hetzelfde verwacht, dinsdag tegen De Leug. Op donderdag wacht De Ploeg 2 (op één puntje van de leiders!) een moeilijke verplaatsing naar Herstal. De Ploeg 3 en 4 gaan op verplaatsing verder knokken om behoud in resp. 2e en 3e afdeling. Verder wordt er ook in de BWM volop gespeeld. Een drukke, belangrijke week voor de boeg! 

14 januari 2018
De voorbije week werd er BWM gespeeld maar nog geen NIDM (wegens kamp.van België). Dat is deze week wel het geval met De Ploeg 1 tegen De Ploeg 3 (maandag) en verder een volledig programma.

24 december 2017

Er blijft dit jaar nog precies één wedstrijd te spelen (op 28/12 vrijspel BWM De Ploeg 2 tegen Noorderkempen). Daarom is dit het laatste nieuws van het jaar en gaan wij een weekje passen. We komen terug op zondag 7 januari 2018.
Ondertussen wensen we iedereen prettige eindejaarsfeesten! 

17 december 2017
Er staat een erg drukke week op de kalender. Meteen ook de laatste volledige week van 2017 aangezien er nadien nog slechts één match geprogrammeerd staat (28 december, BWM vrij, De Ploeg 2 tegen Noorderkempen). We duimen nu vooral voor het eerste team NIDM, dat, maandag op verplaatsing bij Brugge, zijn leidersplaats in tweede afdeling wil verstevigen. 

 

10 december 2017
De voorlaatste ‘volle’ week van dit jaar, met NIDM en BWM-competities. Alle dagen staan er matchen op het programma. Aan iedereen veel succes!

3 december 2017

Er volgt een drukke week, maar wel met slechts BWM matchen, op ééntje uitgezonderd. Zaterdag speelt De Ploeg 1 bij De Witte Molen maar het is de vraag of die wedstrijd niet in De Ploeg doorgaat, nu het lokaal van De Witte Molen gesloten is.
Ondertussen klopt De Ploeg 1 op de deur van eerste afdeling, met nog altijd 3 punten voorsprong!  

26 November 2017

Maandag staat er al direct een kapitale NIDM-match geprogrammeerd voor De Ploeg 1. Meerlese komt op bezoek en dat is een gelegenheid om misschien de kloof met de naaste achtervolgers uit te diepen (De Ploeg 1 staat op kop met twee punten voorsprong). Verder is er een beperkt programma voorzien met op dinsdag nog een NIDM-match voor De Ploeg 5 (ook dit team leidt met 3 punten boni) en verder BWM en NIDM-wedstrijden op verplaatsing.

19 November 2017

Morgen herneemt de NIDM. In ons lokaal speelt De Ploeg 1 tegen Mr.100-4 om de leidersplaats te behouden en eventueel te versterken. De Ploeg 2 gaat dinsdag op bezoek bij De Gouden Sleutel. Voorts draait ook de BWM-competitie op volle toeren door. 

12 November 2017

Terwijl Frédéric Caudron en Eddy Merckx in Bolivië nog in strijd zijn om de wereldtitel blijven de grote kanonnen ook deze week zwijgen. Enkel BWM-matchen op het programma, met op zaterdag een eerste NIDM-match van de volgende ronde (De Leug-De Ploeg 3). Er zijn wel zes thuiswedstrijden BWM gepland.

 

5 November 2017
Opnieuw geen NIDM. Wellicht omdat van de week het WK 3banden gespeeld wordt (in Bolivië).
Wel staan er elf BWM matchen op het programma, waarvan er zes in ons lokaal gespeeld worden.

 

29 Oktober 2017
We gaan er deze week weer volop tegenaan met de NIDM en de BWM. Thuismatchen zijn er elke dag, donderdag uitgezonderd. Vandaag speelt de tweede ploeg tegen Lugo, morgen de derde ploeg tegen Woondecor en gaat de eerste ploeg op verplaatsing naar Op de Meir. De Ploeg 5 speelt op 1 november eveneens bij Op de Meir en het vierde team ontvangt vrijdag Woondecor 3, dat wat betreft de NIDM.  

22 Oktober 2017
Een relatief rustige week deze keer want er wordt geen NIDM gespeeld. Wel twaalf BWM-matchen, waarvan acht in eigen huis.

15 Oktober 2017
Het seizoen gaat volop zijn gang, met deze week vooral een drukke NIDM-kalender. Maandagavond speelt De Ploeg 1 thuis tegen Kasteeldreef en om niet de kop van het klassement te lossen, wordt er best gewonnen. Verder zijn er alle dagen matchen gepland, hetzij NIDM, hetzij BWM. Aan allen veel succes!

 

8 Oktober 2017
Deze week ook weer een volledig NIDM en BWM-programma. De Ploeg 2 speelt maandagavond tegen Billiard Promotion Team en De Ploeg 1 gaat op verplaatsing naar De Leug. Verder alle dagen matchen, hetzij BWM, hetzij NIDM. Aan allen veel succes!

1 Oktober 2017
Ook de NIDM-competitie pakt de draad weer op. De Ploeg 1 speelt maandagavond thuis tegen Dison, terwijl De Ploeg 3 voor de verre verplaatsing naar Brugge staat. Verder staan er alle dagen NIDM en BWM-matchen gepland, uitgezonderd vrijdag.

25 september 2017

Deze week geen NIDM maar wel twaalf BWM-wedstrijden, waarvan zes ontmoetingen in ons lokaal.

18 SEPTEMBER 2017

Het seizoen draait al op volle toeren en deze week zijn er zestien wedstrijden voorzien. Negen daarvan worden in ons lokaal gespeeld. Het zal dus weer erg druk worden.
Aandacht vanavond voor De Ploeg 1 (NIDM). Jack en Thérèse zullen erop gebrand zijn om hun  nederlaag tegen De Deken te wreken. 

 

11 SEPTEMBER 2017

De eerste twee weken van het nieuwe seizoen liggen al achter ons. De derde week, van maandag 11 t/m zaterdag 16 september, kondigt zich erg druk aan.
Niet minder dan 18 ontmoetingen (6 NIDM, 9 BWM en 3 ADL) staan er geprogrammeerd. Daarvan worden er 9 in ons lokaal gespeeld. Alle matchen staan vermeld op deze site in de rubriek BC De Ploeg/dagklapper.