hit counter for tumblr

 

B.C. DE PLOEG 2019/20

SPELER VAN DE WEEK

DRIE KEER WINST VOOR LUC BOSCH (15 maart 2020)

We noteerden geen enkele topprestatie in deze NIDM-loze week. Luc Bosch won driemaal en daarom was hij de succesrijkste speler. Ook Louis Jansen, met tweemaal winst, verdient een vermelding. 

HET PODIUM: 1.HUUB WILKOWSKI 2.DUSTIN JÄSCHKE 3.KEVIN VAN HEES (8 maart 2020)

Het was een week vol topprestaties. De jeugdspelers Kevin Van Hees (42 in 28) en Nino Coeckelbergs (34 in 33) speelden allebei een sterke wedstrijd maar dat was slechts strovuur bij wat Huub Wilkowski (42 in 17 met een beginserie van 14!) en Dustin Jäschke (42 in 19) presteerden. We zetten er drie van op het podium: Huub, Dustin en Kevin en geven Nino een eervolle vermelding.

WALTER VAN DE WALLE OP HOOG NIVEAU (1 maart 2020)

In een BWM-match scoort Walter Van de Walle 18 driebanders op matchtafel in amper 21 beurten en aan een moyenne van 0,857! Deze prestatie sprong on in het oog en daarom verdient Walter de pint van de week!
Opnieuw een bijzondere vermelding voor Roger Roefs (ploeg 2 NIDM), met 42 in 36 beurten (1,250).   

EEN PRIMEUR VOOR JAN (23 februari 2020)

Geen echte uitschieters in deze BWM-week, wel een aantal mooie prestaties. Zo wonnen Fonne Bauwens en Christ De Leersnijder allebei hun twee wedstrijden en blijven ze alzo aan de kop in de TVA-competitie. Maar toch vonden we iets ongewoons: Jan Daems, ‘tweede man’ in De Ploeg 4, drieband klein, maakte in de match tegen ‘Den Toerist’ 27 driebanders in 23 beurten. Daaroùm kent de jury deze week de titel toe aan…Jan Daems… santé!

TERRIE SCHITTERT IN ANTALYA (16 FEBRUARI 2020)

Hoe het kan ook anders, de speler, pardon, speelster van de week is natuurlijk Thérèse (Terri voor de vrienden en vriendinnen). Met een moyenne van 1,240 en een beste partij van 30 in 13 beurten, heerste zij met kop en schouders over de tegenstand en werd ze voor de achtste opeenvolgende keer Kampioen van Europa, proficiat mevrouw Klompenhouwer!

ROGER ROEFS, VASTE PION (9 FEBRUARI 2020)

De Ploeg 2 boert goed in tweede klasse. Afgelopen week boekte het nog een mooie 6-2 zege tegen De Leug. Eén van de steunpilaren van het team is Roger Roefs. Hij won in 27 beurten en maakte de overwinning mogelijk. Daarom kennen we hem de titel van de week toe. Bijzondere vermelding verdient ook Yves Jacobs (300p kader in 10b). Proficiat Roger en Yves!

JEF, JACK, THERESE EN EDDY ! (2 FEBRUARI 2020)

De eerste ploeg NIDM zorgde voor een record! Met vier zeges, 8-0 winst en partijen in 30, 29, 26 en 38 beurten maakte dat een moyenne van maar liefst 1,495!

Hoger scoorde De Ploeg nooit. Proficiat alle vier!

EDDY SLEEPT MET EEN STUNT DRIE PUNTEN UIT DE BRAND, VINCENT IS KAMPIOEN (26 JANUARI 2020) 

Eddy Willems zorgde in zijn partij tegen Koen Saver (Brugse) voor een regelrechte stunt. Hij zette met een slotserie van 9 een verloren situatie recht en speelde alsnog gelijk. Omdat later Jef Philipoom en Jack Wijnen allebei vlot wonnen (respect. 27 en 38 beurten voor 50 carambols) haalde De Ploeg 1 het met 5-3 en komt daardoor een mooie zesde plaats terecht in het klassement.

Van zijn kant won de jonge Vincent Goossens het gewestelijk kampioenschap 30p vrijspel, met promotie naar 40p er bovenop.
De jury besloot dan ook om zowel Eddy als Vincent speler van de week te benoemen!  
Een eervolle vermelding verdient Luc Le Bruyn met 27 ptn in 24b in de NIDM.
 

HALLO…RECORDPARTIJ VOOR DE KAMPIOPENE! (19 januari 2020)

In de partij tegen Biljart World (NIDM-afd.3c) gebeurde er op woensdag 15 januari 2020 iets opmerkelijks: Daniëlle, zopas opnieuw kampioen van België dames, scoorde, voor het oog van de verbaasde en bewonderende biljartzaal in De Ploeg, 27 driebanders op matchtafel in amper 13 beurten, moyenne 2,076 en een h.r.van 8! De verbaasde tegenstrever, Paul Neyens, maakte er 3 tegen: 27-3 was het harde verdict. Nooit gebeurd in derde afdeling? Zeldzaam…
Proficiat Daniëlle!        

DANIELLE VERLENGT HAAR TITEL (12 januari 2020)

Na een spannende slotpartij tegen Jaimie Buelens verlengde Daniëlle Le Bruyn nog maar eens haar titel. En verdiend want zij scoorde ook in moyenne het beste: 0,520 tegen 0,490.

Daarmee pakt zij de pint van de week, proficiat Daniëlle!

JEF PHILIPOOM OP TOERENTAL (22 december 2019)

Met een prachtige zege op Jean van Erp bevestigt Jef Philipoom een sterke kopman te zijn. Zijn prestatie inspireerde het eerste team ook om de maat te nemen van koploper Deurne.  Daarom verdient de ex-Belgisch, Europees en Wereldkampioen de Oscar van de week!
Eervolle vermeldingen zijn er genoeg: Kevin Van Hees en Nino Coekelbergs (alle bei boven de één drieband) maar ook Michel Willems met een hattrick (drie zeges opeenvolgend). 

LUC BOSCH, ALS VANOUDS (15 december 2019)

Luc kwam dit seizoen nog niet aan de beurt als speler van de week. Welnu, deze lacune wordt nu ingevuld: drie keer gespeeld, drie keer gewonnen (o.a. 18 drieband KB in 21 beurten). Geen twijfel mogelijk: good old Luc Bosch was de beste, santé!

PATRICK VAN DER ZANDE MET BANDDIKTE (8 december 2019)
Deze week was er te kiezen uit een overaanbod van goede prestaties: De Ploeg 1 (NIDM) wint bij de Witte Molen met zeer goede matchen van Jef Philipoom en Jack Wijnen, De Ploeg 2 wint met de traditionele straffe winst van Huub Wilkowski, winst ook van Roger Roefs en vooral de verrassende buit van invalster Monique Wilkowski (!), zij het in 61 beurten. Yves Jacobs wint dan weer aan 25 gemiddeld (300 in 12b) in kader 38/2. Toch kiezen we deze keer voor Patrick Van der Zande met 34 driebanders groot in 28 beurten. Het inspireerde het hele team tot winst bij Lugo met zeges van Eddy Willems senior en Luc Le Bruyn. Santé, Patrick!

JACK FORCEERT DE WINST (1 december 2019)

Nadat Eddy Willems jr een puntje ontfutseld tehad gen Bart Ceulemans, Thérèse met één puntje verschil Raymond klopte en Jef Philipoom het onderspit moest delven tegen Peter, waren alle ogen gericht op Jack Wijnen tegen Kurt Ceulemans. Jack was echter in één van zijn goede dagen en caramboleerde de 50 punten in amper 31 beurten: 50-37 was de winst. Goed voor de pint van de week!
Weer opmerkelijk: zowel winst voor Huub als Monique Wilkowski. Samen goed voor 69 caramboles in 64 beurten…

LUCA MET STIP (24 november 2019) 

Alhoewel Huub  Wilkowski weer sterk presteerde (42 in 27), koos de jury toch voor de jonge Luca Philipoom. De 11-jarige Luca speelde geforceerd naar 55 punten vrijspel en won in 16 beurten tegen de geroutineerde Ronny Nuyens. Daarmee verdient Luca een lekkere cola-zero!

GOOD OLD JEF DE LAET (17 november 2019)

Weinig lichtpunten te vinden, ware het niet dat good old Jef De Laet 15 driebanders groot uitmaakte in amper 19 beurten, zijn tegenstander op amper 6 treffers latend. Jef was de beste van de week,  zonder twijfel!

CHRIST DE LEERSNIJDER, HEEL ACTIEF EN STERK (10 november 2019)

Hij speelt drieband klein en groot, maar ook in de klassieke speelsoorten is Chris een crack. Deze week was hij in grote doen, drieband op de kleine: 50-24 in 33 beurten. Daarmee verdient hij de pint van de week!   

BLANCO (3 november 2019)

Het was een gevulde week van verliezen, gelijkspelen en-gelukkig- ook nog winnen. Met argusogen hebben we alle uitslagen nagegaan, maar we hebben geen enkele uitschieter kunnen detecteren. Zodus blijven we, wat de voorbije week betreft, op onze honger zitten. Vrienden spelers, ga er de komende week dubbel fors tegenaan!

FRANS MOELANS WAS DE BESTE (27 oktober 2019)
We hebben één lichtpunt gevonden: Frans Moelans was, met 34 driebanders in 30 beurten,
de beste van de week. Proficiat Frans!

ELFDE POGING DE GOEDE VOOR JEF SMETS (20 oktober 2019)
De op één na oudste speler van de club, Jef Smets, slaagde er bij zijn elfde poging (match) in om uiteindelijk zijn eerste partij te winnen (ook Marcel Van Steyvoort, Jef De Laet en Ivan Van den Broeck wonnen hun eerste match). Jef deed het met brio: 30 punten bandstoten in 12 beurten. Proficiat Jef! 

 

KNALPRESTATIE VAN HUUB WILKOWSKI (13 oktober 2019)

Huub Wilkowski scoorde in zijn partij tegen Jef Gijssels 42 punten in amper 17 beurten!
Voor De Ploeg de strafste NIDM-prestatie van het seizoen tot nu toe.
Maestro Huub, wij maken een diepe buiging en feliciteren u!

TERRI KLEURT GOUD (6 oktober 2019)

De titel is overgenomen van Frits Bakker (Kozoom) want Thérèse-Terri voor de vrienden en vriendinnen- Klompenhouwer was outstanding in het WK in Valencia. Ze won alle partijen en scoorde 1,125 moyenne. Er kan geen discussie zijn voor de titel van de week, alhoewel ook Patrik Mintjens (34 in 30) en Patrick Vanderzande (35 in 32) erg goed voor de dag kwamen en een accessit verdienen.    

DUSTIN JÄSCHKE WEER IN 26 BEURTEN (29 september 2019)

Vorig seizoen speelde Dustin een aantal matchen uit in telkens 26 beurten. Voor zijn eerste thuismatch van dit seizoen was het weer van dat: 26 beurten en een briljante zege.
Prosit Dustin!

CHRIST DE LEERSNIJDER MAAKT HET KORT (22 september 2019)

Opnieuw gaat de Oscar naar een kaderspeler: Christ De Leersnijder scoorde de 160 punten in slechts vijf beurten. Hij krijgt daarmee de pint van de week!

LUC LE BRUYN SCHITTERT (15 september 2019)

Niettegenstaande mooie prestaties van Jack Wijnen, Jef Philipoom e.a. De Leersnijder’s, kent de jury deze week de titel toe aan Luc Le Bruyn. Luc speelde 120 punten kader uit in amper 4 beurten en lukte dus een prachtige moyenne van 30… santé Luc!

LOUIS JANSEN, VOOR DE ALLEREERSTE KEER (1 september 2019)

Het seizoen is gestart met drie absolute uitblinkers:

-Thérèse Klompenhouwer miste haar start niet. De wereldkampioene won
  met 42 punten in 28 beurten
-Fonne Bauwens scoorde in de BWM 42 driebanders in 32 beurten en won al 3x
-Louis Jansen speelde in de BWM zijn 22 punten drieband uit in 22 beurten

De jury stond voor een moeilijke keuze, maar uiteindelijk, na lang wikken en wegen, is besloten Louis Jansen, één van onze trouwe veteranen en het langst spelende lid van BC De Ploeg, tot (eerste) speler van de week uit te roepen. Louis was nog nooit speler van de week, daarom een dikke proficiat!

 PS: volgende speler van de week wordt op 15/9 bekendgemaakt.