hit counter for tumblr

 

B.C. DE PLOEG 2018/19

SPELER VAN DE WEEK

LUC BOSCH, SPELER VAN DE LAATSTE WEEK (9 JUNI 2019)
Al heeft hij niet zijn beste seizoen achter de rug, toch zorgde Luc Bosch, in één van de allerlaatste matchen, weer voor een uitschieter. Hij scoorde 42 punten drieband in 35 beurten en was daarmee veruit de beste speler van de laatste competitieweek. Proficiat Luc!

CHRIST DE LEERSNIJDER, NATIONAAL KAMPIOEN (26 MEI 2019)
We wisten het iets te laat om er vorige week nog melding van te maken, maar Christ De Leersnijder
is op schitterende wijze nationaal kampioen bandstoten (1e en 2e klasse) geworden. Hij behaalde in de finale het maximum: vier partijen gespeeld, vier partijen gewonnen.
Proficiat Christ!

JEF DE LAET IN ACHT BEURTEN! (19 MEI 2019)
Jef De Laet is de ster van de week: hij won een match bandstoten in amper 8 beurten. Jef scoorde daarmee aan 5 gemiddeld, ruim voldoende om de voorlaatste speler van de week te worden!

CARL VEECKMANS ALS EEN WERVELWIND (5 MEI 2019)
Met een partij aan 1,555 gemiddeld, 42 driebanders in 27 beurten, is Carl Veeckmans zonder twijfel de ster van de week!

LUC BOSCH, ALTIJD GOED VOOR EEN STUNT (21 APRIL 2019)
Wonnen Dustin Jäschke en Huub Wilkowski met brio hun partijen (29 en 32 beurten) en scoorde Christ De Leersnijder een serie van tien, dan springt de partij van Luc Bosch in ’t oog: 27-21 in 30 beurten tegen  

HET KAMPIOENENBAL VAN LUCA EN JACK (14 APRIL 2019)

We naderen stilaan het einde van het seizoen en dan worden er vele finales gespeeld, ook door spelers van De Ploeg.
Luca Philipoom werd nationaal kampioen 30 vrijspel bij de jeugd en Jack Schurmann pakte de gewestelijke titel 18 drieband matchtafel.
Proficiat aan Luca en Jack, de twee spelers van de week!

PATRIK EN LUC NEMEN DE MAAT VAN STAELENS EN MENHEER (31 MAART 2019)

De Ploeg 3 vecht voor het behoud in tweede. De moeilijke thuismatch tegen Eeklo voorspelde niet veel goeds maar toch werd een puntje geoogst. Patrik Mintjens en Luc Le Bruyn wonnen tegen gereputeerde tegenstanders als Freddy Staelens en Leslie Menheer. Daarom verdienen zij allebei de titel van de week!

DUSTIN JÄSCHKE, PRIMUS INTER PARES (24 MAART 2019)

Dustin is al weken in grote doen. Opnieuw speelde hij zijn 42 punten weer in 26 beurten uit. Hij is opnieuw, en dat voor de derde keer in vier weken, de speler van de week!

DUSTIN, HUUB, CHRIST: DRIE SPELERS VAN DE WEEK ! (17 MAART 2019)

De Ploeg 2 won met 6-2 in het verre Oostende en zowel Dustin Jäschke als Huub Wilkowski als Christ De Leersnijder speelden erg sterk. De jury kan het verschil niet maken en daarom worden Dustin, Huub en Christ alle drie speler van de week!

JEF VAN EESTER HAD MAAR ZEVEN BEURTEN NODIG (10 MAART 2019)

Met een felle kadermatch (60 in 7 beurten) kennen we deze week de titel toe aan Jef Van Eester. Eervolle vermeldingen voor Thérèse Klompenhouwer (winst tegen Dirk Weeremans), Eddy Willems jr (winst tegen Ad Broeders) en nog maar eens Dustin Jäschke (winst tegen Ronny Lindemann).

DUSTIN IS NIET TE STOPPEN (3 MAART 2019)

Cijfers zeggen niet allkes, maar toch veel. De laatste drie matchen van Dustin Jäschke spreken boekdelen: 42 in 26, 27 en weer 26 beurten…onze jonge kopman van De Ploeg 2 verdient daarom de titel van de week!

GASTON IN GROTE ZWIER (24 Februari 2019)

Het was geen gemakkelijke keuze deze week: mooie prestaties van Jef Van Eester en Jef De Laet maar Mark Kerkhofs (34 in 35 op matchbiljart) en Gaston Bellens (34 in 30 op klein biljart) sprongen er toch bovenuit. Omdat Mark eerder al (4 november) met de eer was gaan lopen, koos de jury deze keer voor de Gaston. Proficiat Gaston, en santé!

JEF, DUSTIN, MARK, JACK, MAAR DE WINNAAR IS…LUC! (17 februari 2019)

Er zijn zo van die weken dat je met een vergrootglas moet zoeken naar een topprestatie maar het gebeurt ook dat de jury niet weet wie kiezen. De voorbije week was er zo één. Dustin Jäschke, duidelijk op dreef, speelde uit in 27 beurten. Jack Schurmann, leider in de TVA-trofee, won ook in 26 beurten. Jef De Laet in 27 beurten, Mark Kerkhofs in 43 beurten maar toch benoemen wij Luc Bosch, de hyper-actieve duizendpoot, met een moyenne van 1,450, tot speler van de week.
Aan al de anderen: doe zo voort, uw moment van glorie nadert!

DAAR IS DE JACK WEER (10 februari 2019)

In amper 23  beurten (gemiddelde 2,173!) veegde Jack Wijnen Weslie De Jaeger (weliswaar ook 32 in 23 beurten) van tafel. Het bleek evenwel onvoldoende om een puntje te pakken bij hekkensluiter De Leug waar Johan Loncelle, na een lange schorsing, zijn wederoptreden vierde met een nipte zege tegen Thérèse Klompenhouwer. Het belet niet dat Jack de grote uitblinker van de week was.
Een eervolle vermelding gaat naar Dustin Jäschke, winnaar met 42 pûnten in 26 beurten en naar Michel Willems, 34 in 31 beurten (BWM).

DANNY GEYSEN KLOPT DAVE CHRISTIANI (3 februari 2019)

Danny speelt dit jaar op verreweg de moeilijkste positie: kopman in eerste! Toch redde hij deze week een kostbaar puntje tegen Kortrijkse. Hij klopte de gereputeerde Dave Christiani met afgetekende cijfers: 50-26 in 44 beurten. Daarom is Danny deze week onze primus inter pares!

 

LUCA WINT IN ELF BEURTEN (27 januari 2019)

Wat papa Jef niet lukte in het kampioenschap van België speelde zoon Luca wel klaar. Hij won in elf beurten (BWM) en blijft na vier matchen ongeslagen: drie zeges en één gelijkspel. Daarmee gaat hij met de pint (…?) van de week aan de haal.
Eervolle vermelding voor Fonne Bauwens (winst met 3 op 3) en Marc Nuyens (2 op 2).
Bijzondere vermelding evenwel voor Eddy Willems jr. Hij stond 38/38 tegen Davy Van Havere (BC Deurne) en maakte een lichte touché. Niemand, ook de arbiter niet, had dat gezien. Eddy reageerde echter zoals we hem kennen: hij ging naar zijn stoel. Van Havere maakte de twee resterende punten en won. Eddy verloor, maar liever zo verliezen dan winnen op een diefje. Een staaltje van sportiviteit, knap Eddy!

MICHEL, DE TROUWE CLUBSOLDAAT (20 januari 2019)

Hij speelt zeker al een kwarteeuw in De Ploeg en hij trekt zijn streng nog steeds. Michel Willems is een bescheiden maar trouwe speler die altijd op post is en waarop zijn ploegmaats een huis kunnen bouwen. Zo speelde hij de voorbije week zijn partij bandstoten uit in 13 beurten en daarmee verdient hij nu de titel van de week, proficiat Michel!

DANIËLLE OPNIEUW KAMPIOEN EN EDDY DE STUNTMAN DELEN DE PRIJS  (13 januari 2019)

Met een dubbele zege op Jaimie Buelens, is Daniëlle opnieuw kampioene van België! Ze heroverde de titel die ze sinds 2013 steevast verloor aan Buelens.
Door het exploot van Daniëlle (ze won 2x van Jaimie) was het een uitgemaakte zaak wie de eerste speler van de week 2019 zou worden.
Maar…we gaan evenwel niet voorbij aan de stunt die Eddy Willems (jr) leverde in Blankenberge. In het kampioenschap van België versloeg hij Jef Philipoom met 40-39. Jef stond 39-25 voor toen Eddy met 5 en een slotserie van 10 uitspeelde! De ex-wereld, Europese en Belgische kampioen werd hierdoor uitgeschakeld en Eddy plaatste zich voor de de 1/8 finale tegen Caudron. Van een stunt gesproken…
De jury kon geen keuze maken tussen Daniëlle en Eddy en daarom hebben wij;, héél uitzonderlijk, voor de eerste keer, twee spelers van de week benoemd.
Proficiat Daniëlle en Eddy!   

 

THERESE VERBETERD NÓG! (23 DECEMBER 2018)

Met een partij in amper 17 beurten was er geen discussie: Thérèse is opnieuw speler(speelster) van de week! Ze haalde  tegen Eric Hendrickx 42 punten in 17 beurten. Eric bleef steken op 16…
Kan Thérèse nóg beter? Of steekt er iemand haar de loef af in de tweede seizoenshelft?

THERESE KLOMPENHOUWER STERK EN SNEDIG (16 DECEMBER)

In amper 24 beurten (moyenne 1,750) klopte de wereldkampioene haar gereputeerde landgenoot Roland Uytdewilligen bij BC Op de Meir. Zij sleepte alzo een puntje uit de brand voor ons eerste team.

LUC LE BRUYN KADERT SNEL EN GOED (9 DECEMBER)

In de BWM-ontmoeting kader 38/2 tegen Herentals speelde Luc Le Bruyn uit in 8 beurten, 15 moyenne. Daarmee is hij de speler van de week met een bijzondere vermelding voor Christ De Leersnijder die zijn goede vorm week na week demonstreert, deze keer met een zege in 9 beurten tegen Leon Smolders.

PATRICK VANDERZANDE HOUDT DE EER HOOG (2 DECEMBER)
In de NIDM-match van tweede afdeling tegen Mister 100, was Patrick Vanderzande de enige winnende speler van ons team:42-40 in 48 beurten. Hij was deze week de beste!

HUUB WILKOWSKI SPEELT SUBLIEM (25 NOVEMBER)
Met een partij naar 42 punten in amper 20 beurten was er de voorbije week geen twijfel mogelijk: Huub Wilkowski verdient de pint van de week!

LEO VAN HECKE, 10 op 11 (18 NOVEMBER)
Leo Van Hecke boekte twee nieuwe zeges en scoort daarmee het beste van alle spelers: hij wint er tien, op elf gespeelde matchen. Dat verdient de pint van de week!

JACK WIJNEN IS DE GROTE UITBLINKER (11 NOVEMBER)

In een vooruitgeschoven NIDM-match, op verplaatsing bij competitieleider Biljart-Express, zorgde onze eerste ploeg voor een stunt. Verloren Eddy Willems jr. en Thérèse Klompenhouwer hun match tegen Guy Van Litsenborgh en Martin Spoormans, dan verrasten Jack Wijnen en Danny Geysen in de aangename zin. Danny won tegen Frans van Kuijk en Jack Wijnen was in grootse doen tegen Gerwin Valentijn (50-27 in 22 beurten!). Daardoor wint hij de pint van de week, proficiat Jack!
Spijtig voor Michel Willems die aan meer dan één gemiddeld (34 in 32) won in de BWM, maar die de jury toch een eervolle vermelding geeft, proficiat Michel!    

MARK KERKHOFS WINT DRIEMAAL! (4 NOVEMBER)

Met drie winstpartijen verdient Mark Kerkhofs deze week de titel. Eervolle vermelding evenwel voor Jack Wijnen en Christ De Leersnijder, allebei met vlotte winst en sterke cijfers in resp. eerste en tweede afdeling NIDM.

MARC NUYENS WAS DE BESTE (28 OKTOBER)

Van alle BWM-matchen die deze week gespeeld werden (de NIDM-competitie lag stil), behaalde Marc Nuyens de mooiste zege: 22 driebanders in 25 beurten: voldoende om deze keer de titel binnen te halen! Proost, Marc!

FONNE BAUWENS KOMT OP TOERENTAL (21 OKTOBER)
Met twee zeges, o.m. met een partij 160 vrij in amper 12 beurten, is Fonne de succesrijkste speler van de week! Het eerste team, met Danny Geysen, Jack Wijnen, Thérèse Klompenhouwer en Eddy Willems jr (die zijn eerste zege behaalt!), verdient collectief een eervolle vermelding na de knappe zege tegen Mister 100! 

CHRIST DE LEERSNIJDER IS IN CONDITIE (14 OKTOBER)

Nadat hij een lichte operatie aan de arm onderging, is Christ in grote doen. Deze week won hij in kader (160 in 7 b) én in de NIDM (34 in 39b). Daarmee is hij een terechte speler van de week!

LUC VAN DERCRUYSSEN BLIJFT WINNEN (7 OKTOBER)

Met een score van zes keer winst op zeven gespeelde wedstrijden, verdient Luc Van Dercruyssen deze week de titel. Hij won bovendien tweemaal en is daardoor co-leider geworden van de TVA-trofee. Is hij misschien een kandidaat-winnaar van deze competitie?

HUUB SPEELT DE PANNEN VAN HET DAK (30 SEPTEMBER)

Voor de derde achtereenvolgende keer speelt Huub Wilkowski zijn 42 punten rond in amper 26 beurten. De voorbije week was de nochtans gereputeerde Tom Persijn het slachtoffer van de Nederlandse geweldenaar. Kun je niet eens nóg een beetje korter, Huub?

PS: Ondertussen verneem ik dat hij in de Nederlandse competitie Eddy Leppens verslagen heeft met 40-36 in 22 beurten!

THERESE, VOOR DE DERDE KEER DE BESTE VAN DE WERELD! (23 SEPTEMBER)

Met een magistrale zege in de finale tegen Orie Hida, de Japanse titelverdedigster, werd Thérèse Klompenhouwer, onze leading lady, in het Turkse Izmir, voor de derde keer wereldkampioene!
Wij zijn erg fier op Thérèse, die onze kleuren met verve verdedigt in de hoogste afdeling driebanden.

JUL ZET DE TREND (16 SEPTEMBER)

In de partij tegen De Goei Queue speelde Jul Van Aperen een schitterende openingsmatch. Hij scoorde de 34 punten in amper 30 beurten (1,133) en zette daarmee de trend voor de overwinning van De Ploeg 2. Dustin Jäschke en Huub Wilkowski maakten er nadien korte metten mee, allebei in 26 beurten! Maar Jul maakte als eerste de stap naar de zege en daarom verdient hij de titel van de week! Eervolle vermeldingen voor Arno Van Hoof (120 kader in 10 beurten) en natuurlijk Dustin Jäschke en Huub Wilkowski (allebei 42 driebanders in 26 beurten).   

 

PATRICK SPEELT SUBLIEM (9 SEPTEMBER)

In de NIDM-uitwedstrijd van De Ploeg 3 bij Sint-Truiden behaalde het team een prachtige 2-6 uitzege.
Luc Le Bruyn, Patrick Vanderzande en Eddy Willems sr. Waren de bewerkers van deze overwinning. Vooral Patrick Vanderzande blonk uit: 42-38 in 45 beurten tegen Paul Dumont, een erg sterke competitiespeler. Daarom is Patrick de eerste speler van de week. Eervolle vermelding geven we aan Michel Willems (40 p. bandstoten in 11 beurten) en Marc Nuyens (3xwinnaar).