hit counter for tumblr

 

BC DE PLOEG 2017/18

SPELER VAN DE WEEK

EDDY, NOG EENS (18 februari 2018)
Eddy Willems jr. speelt een dijk van een seizoen. Als nummer drie in de eerste ploeg, in tweede afdeling, heeft hij de voorbije week zijn vijftiende match gewonnen. Slechts éénmaal is hij verloren en dan nog heel nipt: 42-40. Als hij dit ritme kan aanhouden zal hij, samen met zijn ploegmaats Jack, Thérèse en Danny, terug de poort naar eerste forceren.

   WIM WAS DE BESTE (11 februari 2018)

Als enige van zijn team – De Ploeg 2 - wist Wim Van Dijck te winnen. Hij deed dat met stijl want aan een moyenne van 1,133. Verder waren er deze week weinig hoogtepunten te noteren en zodoende verdient Wim  de titel van de week. Santé!

DUSTIN IS EEN STERKE KOPMAN (4 februari 2018)
Met twee eclatante zeges opeenvolgend, één tegen Thomas Broux en één tegen Marc Celen (45 en 31 beurten), klimt Dustin Jäschke hoger en hoger op de waardeladder. We kennen hem de pint van de week toe, in het wiel gevolgd door runner up Huub Wilkowski (ook twee keer winst: 45 en 33 beurten).

DEN EDDY MET EEN BANDDIKTE VOOR MONIQUE (28 JANUARI 2018)
Met een 42 in 30 (klein b.) en een 34 in 40 (groot b.)achten we Eddy Mertens ietsje straffer dan Monique Wilkowski (27 in 29 op groot!). Een eervolle vermelding voor Arno Van Hoof met 120 kaderpunten in 9 beurten.
Santé Eddy!

VOERT JACK ONS TERUG NAAR EERSTE? (21 JANUARI 2018)

Jack Wijnen leverde al een aantal sterke prestaties en nu krijgt hij dus voor het eerst de pint van de week. Hij won (opnieuw) met 42 punten in amper 24 beurten. Ondermeer daardoor blijft De Ploeg 1 een stevige competitieleider in tweede. Proficiat Jack!
Eervolle vermeldingen geven we aan Dustin Jäschke (42 in 28), Eric Liesenborghs (2x1 gemiddeld, op groot en klein!) en good old Michel Willems 40 in 9 (bandstoten).

Dé Oscar (nieuwe en uitzonderlijke onderscheiding) kennen wij echter toe aan Thérèse Klompenhouwer, die, in de Nederlandse competitie, 40 punten scoorde in 20 beurten, goed voor 2 gemiddeld rond. Dat is heel zeker een primeur voor een vrouw in het driebanden. Kolossaal, Thérèse!

HET ZILVER VAN DANIËLLE (14 JANUARI 2018)

Zelfs de titel zat er in, maar helaas bleek Jaimie Buelens ietsje sterker in de finale (26-22). Toch kennen wij onze titel toe aan Daniëlle, die er weer maar eens voor zorgde dat onze club op het Belgische podium van Blankenberge vertegenwoordigd was. Santé Daniëlle!

LUC BOSCH MAXI…MAXIMA…MAXIMUM (27 DECEMBER 2017)

Het gebeurt zelden of nooit, maar Luc Bosch, één van onze actiefste spelers, is er in gelukt: hij won in de NIDM alle matchen van de heenronde, 11 op 11!
Daarom is hij de ‘super-speler van de week’.
Samen met Mark Kerkhofs, Eric Liesenborghs en Marc Rooms is De Ploeg 5 in 4A de fiere leider met niet minder dan 5 punten voorsprong!
Ondertussen sluit De Ploeg 1 (Wijnen-Klompenhouwer-Willems-Geysen) de heenronde ook af als leider (met 3 punten voorsprong). Volhouden zo!  

CHRIST DE LEERSNIJDER IS EEN STERKE KOPMAN (17 DECEMBER 2017)

Met een felle partij tegen de gereputeerde Alain Clabots (Dison) forceerde plaatsvervangende kopman Christ De Leersnijder (42 in 45 beurten) de broodnodige zege van zijn team (De Ploeg 3) tegen Dison. Daarom besloot de jury hem tot speler van de week uit te roepen. Santé Christ!

EDDY WILLEMS JR, 10/10 (10 DECEMBER 2017)

Na een nieuwe zege bij De Witte Molen scoort Eddy tien op tien! Beter kan niet, maar eigenlijk ook wel: er blijft nog één match te spelen in de eerste ronde (bij Brugse) en als hij dan nog wint heeft hij de volledige eerste ronde zegevierend afgesloten. We duimen voor Eddy!

THERESE SCHITTERT ALS EEN JUWEEL! (3 DECEMBER 2017)

Jantje van Oosterhout was haar verdwaasde slachtoffer. In amper 24 beurten zag hij Thérèse naar de finish snellen, met tussendoor een serie van 11 en tenslotte 1,750 als moyenne!
De jury was er deze week direct uit met dank aan de dubbele ex-wereldkampioene. Een bubbeltje kan er deze wel af, vinden wij! Proficiat Thérèse!

ERIC LIESENBORGHS WINT MET BRIO (26 NOVEMBER 2017)
Het was de week van Eric Liesenborghs: zowel op klein (42 in 30=1,400!) als op groot (27 in 32) won hij twee keer met brio. Daardoor komt hij mee op kop in het TVA-klassement. Schol, Eric!

MARC ROOMS HEEFT DE FORM BEET (19 NOVEMBER 2017)
Met 12 zeges op 14 gespeelde matchen is Marc Rooms momenteel onze best scorende speler. De voorbije week maakte hij in de BWM, driebanden op matchbiljart, de 18 caramboles in amper 21 beurten. Zijn tegenstrever bleef achter met 4 puntjes. Daarom benoemt de jury Marc tot speler van de week!

LIESJE: 6x WINST  VERLOOR NOG NIET en 1x GELIJK! (12 NOVEMBER 2017)

Samen met Eddy Willems Jr. is Liesje Verstraeten dit seizoen nog altijd ongeslagen. Zij won zes keer en speelde één keer gelijk. Daarom is zij deze week erg verdiend de speelster (speler) van de week!

 

 

EDDY WILLEMS JR BLIJFT WINNEN (5 NOVEMBER 2017)
Eddy speelt een schitterend seizoen. Hij blijft winnen, nu al zeven keer op rij. Mede door de winst van Jack Wijnen en Danny Geysen heeft ons eerste team (Wijnen, Klompenhouwer, Willems, Geysen) de kop genomen van tweede B (één punt voordsprong op Brugse). Ook De Ploeg 5 (Kerkhofs, Liesenborghs, Bosch, Rooms) staat op kop in 4A, met 3 punten voorspong zelfs. Maar de primus is voor ons toch Eddy Willems Jr met 7 op 7!

 

JOZEF VAN EESTER MET EEN HATTRICK (29 OKTOBER 2017)
Echt hoge gemiddelden of korte matchen werden er de voorbije week niet gespeeld, maar wel kwam Jozef Van Eester driemaal aan tafel: 2xvrij en 1xdrieband. Het werden even zoveel overwinningen en daarom verdient hij de titel van de week!

LUC KAN HET NOG (22 OKTOBER 2017)
Luc Le Bruyn was ooit een klasrijke biljartbelofte. Na een onderbreking van vele jaren nam hij de draad weer op en…kwaliteit verlies je nooit. Dat bewees Luc weer door in de BWM-competitie 80 punten over band te scoren in 13 beurten, meer dan zes gemiddeld. Zij die zich geroepen voelen om beter te doen, moeten het maar eens proberen. Laat hem smaken Luc!
Een eervolle vermelding voor Jul Van Aperen (in de NIDM 32 punten in 30 beurten) die een prachtige match speelde maar helaas voor hem en voor De Ploeg 1 nipt verloor…
 

EDDY WILLEMS JUNIOR (15 OKTOBER 2017)
In de NIDM-match tegen De Leug leverde Eddy – Junior (hij is en blijft junior, dank aan Eddy-senior)
een sublieme prestatie: hij speelde uit in amper 13 (dertien!) beurten… Daarmee is er deze week geen fotofinish nodig om de winnaar aan te duiden. Bovendien is Eddy nog altijd ongeslagen: vijf op vijf (met ook een eervolle onderscheiding voor Gaston Bellens, die eveneens 5 op 5 scoort). Gaston en Eddy, zij doen het goed maar de pint gaat toch naar den Eddy!   

LUC BOSCH (8 OKTOBER 2017)
Luc won tweemaal en totaliseert daardoor 9 zeges op 10 gespeelde matchen. Hij neemt meteen de leiding in de TVA-trofee. Proficiat Luc!

LUC SEBREGHTS (1 OKTOBER 2017)
Hij zette het seizoen met veel panache en goede moed in, helaas het lukte niet. Na zes gespeelde matchen stond er nog altijd een nul op het bord. Maar het zou veranderen (zei Bredero) en Luc scoorde de voorbije week, in zijn zevende ontmoeting, een regelrechte voltreffer! Santé, Luca(s)!

 

MARC ROOMS (24 SEPTEMBER 2017)
Marc Rooms won met brio: 22 punten in 23 beurten op matchtafel (tegen BC De Coeck) en wint daarmee de pint van de week!
Een eervolle vermelding verdient Luc Le Bruyn met 80 punten over band in amper 11 beurten.

FONNE BAUWENS (17 SEPTEMBER 2017)
Individuele uitschieters waren er deze week niet bij, maar wel vallen opnieuw de uitstekende prestaties op van Fonne Bauwens, zopas nog gevierd als winnaar van de vorige TVA-trofee en reeds opnieuw leider in het voorlopige klassement. Fonne is als een pijl uit een boog aan het seizoen begonnen want hij is, na gespeelde zes wedstrijden, nog altijd ongeslagen. Daarmee is hij ook de (voorlopig?) ongenaakbare topper van de TVA-trofee en dat verdient de titel van de week!CHRIST DE LEERSNIJDER (11 SEPTEMBER 2017)
Het is direct een moeilijke: Jack Wijnen maakt in de NIDM zijn 42 punten in amper 25 beurten (Patrik Mintjens was het ‘slachtoffer’). We waren geneigd hem de eerste titel te geven, maar…toen viel ons oog op de 225 punten vrijspel in vijf beurten van Christ De Leersnijder. Omdat we zelf allemaal weten hoe aartsmoeilijk het wel is om de ballen zo stil en fijn te raken dat ze bijeen blijven, geven we hem het voordeel. Christ wint de eerste pint van het seizoen en Jack moet (nog even?) wachten… Santé Christ!