hit counter for tumblr

 

B.C. DE PLOEG 2022/23

SPELER VAN DE WEEK

Zij die speler van de week worden , gelieve uw gratis consumptie te bevragen bij Danielle of Luc

FONNE BAUWENS BLIJFT GEMOTIVEERD (21 mei 2023)

Tientallen matchen heeft hij al gespeeld, maar Fonne Bauwens blijft geconcentreerd en wil altijd winnen. Zo speelde hij een driebandenmatch uit in 38 beurten voor 46 punten. Daarmee is hij deze week de allerbeste!

WILFRIED VAN DE WOUWER SPEELDE OP ZIJN BEST (14 mei 2023)
Met een match in 37 beurten en zelfs één in 31 beurten scoorde Wilfried Van de Wouwer één gemiddeld over twee wedstrijden (drieband kb). Daarmee wint hij oververdiend de pint van de week!

MARK KERKHOFS MET EEN KLASSEFLITS (7 mei 2023)

Mark Kerkhofs heeft veel biljarttalent, maar kent teveel ups en downs. De voorbije week dreef zijn klasse weer boven: 50 driebanders in 36 beurten, goed voor de titel van de week! 

LARS WINT TWEE KEER (30 april 2023)

Met een zege in Band en winst in Vrijspel komt Lars Verhaegen op de tweede plaats terecht in het voorlopige klassement van de “speler van het jaar” en daarmee verdient hij deze week de titel!

DANIËLLE DOET HET IN BRONS (23 april 2023)
Met twee bronzen medailles (individueel en per ploeg met partner Jaimie Buelens) is Daniëlle toch wel de meest opvallende figuur van de week. Bijzondere vermeldingen voor Tim Van Hoeck, Joey de Kok en Wilfried Van de Wouwer.   

RONNY HAD GEEN TIJD (16 april 2023)
Ronny Fourgny, heel actief, speelde zijn match drieband groot bijzonder snel uit. Amper 23 beurten had hij nodig om 18 punten te scoren met een gemiddelde van 0,783. Proficiat Ronny en santé

TOON BEKWAAMT ZICH IN VRIJSPEL (9 april 2023)

Er werden slechts twee wedstrijden BWM vrijspel gespeeld maar een speler van de week aanduiden is altijd leuk: Toon Bollansee won zijn partij met een serie van 50. Santé Toon! En werd kampioen bij de jeugd in de klasse 90p met promotie naar 110p.

DUSTIN, JOEY, EDDY, ROGER TERUG NAAR EERSTE! (26 maart 2023)

Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan ons eerste team “Transport Van Aperen” de vlag uitsteken: de titel én de promotie is binnen! Dat verdient voor elk van hen een dikke pint, ze zijn alle vier speler van de week. Proficiat!

FONNE BAUWENS, EINDELIJK (19 maart 2023)

Het was een dun bezette week maar dat belet niet dat de jury een winnaar aanwees. De man met het beste gemiddelde was niemand minder dan de super actieve Fonne Bauwens. Vorige seizoenen was hij er meestal vroeger mee weg, maar nu is het eindelijk zover: de pint van de week is voor de Fonne!  

DE EERSTE KAMPIOENEN ZIJN GEKEND:  STEF, NICK, DYLAN, KEVIN, LUCA (12 maart 2023)

De Ploeg 5 in de NID-afdeling 4B, is kampioen en promoveert naar derde. Het hing al lang in de lucht, maar nu is het ook mathematisch zeker. Onze jeugdige spelers hebben de buit binnen. Proficiat jongens, laat het jullie smaken!   

GLENN CAILLIAU OPNIEUW DE BESTE (5 maart 2023)

Glenn Cailliau profiteert maximaal van de ‘dunne week’ (slechts 4 ontmoetingen). Hij was, met een moyenne van 3,21 bandstoten, gewoon de beste. Santé Glenn!

TIM EN KEVIN, DE JONGE GARDE PAKT DE PRIJS (26 februari 2023)
Voor de jury waren Tim Van Hoeck (25 in 24 beurten) en Kevin Van Hees (20 in 19) de besten en pakken zij allebei de pint van de week. Santé!   

EDDY WILLEMS, DE REDDENDE ENGEL (19 februari 2023)

De eerste ploeg behaalde een zege “met de hakken over de sloot”  tegen Maaslandse. Terwijl Dustin Jäschke een schitterende partij speelde en won, geraakte Joey de Kok niet in zijn rythme en verloor voor het eerst…na veertien opeenvolgende zeges. Daardoor kwam de druk op de schouders te liggen van Roger Roefs en Eddy Willems die uitzonderlijk de tweede match speelden. Voor Roger Roefs geen probleem, hij won glansrijk. Maar voor Eddy waren het harde noten om kraken en met veel overgave sleepte hij tenslotte een gelijkspel uit de brand, hetgeen meteen een 5/3 zege opleverde en een flinke stoot naar…promotie. Eddy was dus de reddende engel van de week!    

GLENN CAILLIAU, DE ENIGE DUBBELE WINNAAR (12 februari 2023)

Het was deze week een lange lijst van verliezers en winnaars, zonder echte topprestaties evenwel.
De enige die tweemaal won was Glenn Cailliau. Daarom pakt hij deze week de prijs (de pint)!

KEVIN VAN HEES EN EDDY MERTENS SPEELDEN SCHITTEREND,

MAAR JOEY DE KOK WAS NOG BETER (5 februari 2023)
Kevin Van Hees (1,428) en Eddy Mertens (1,154) caramboleerden er aardig op los, maar dé ster van de week was eens te meer Joey de Kok met 1,600 gemiddeld en een ongelooflijke score van 13 zeges op 13 gespeelde matchen. Wie stopt hem?

VOORLOPIG NIEMAND (29 januari 2023)

Omdat de KBBB-site ‘in onderhoud’ is, kunnen we voorlopig geen speler van de week aanduiden.

LARS VERHAEGEN, UITDAGER VAN LUCA (22 januari 2023)

Lars Verhaegen won tweemaal (en verloor ook één match) en komt daardoor in de kopgroep terecht. Meer nog, hij bijt Luca in de hielen want Lars komt meteen op de tweede plaats terecht. Daarom is hij de winnaar van de week!

DANIELLE KAMPIOEN VAN BELGIË (15 januari 2023)

Proficiat Daniëlle! Na een zenuwslopende partij (27-25 in 46 beurten) tegen haar “eeuwige” rivale, Jaimie Buelens, lukte Daniëlle er in om weer nationaal kampioene te worden.
In Blankenberge was onze club nadrukkelijk vertegenwoordigd met Daniëlle, Tim Van Hoeck 2de bij de juniors en Luca Philipoom 4de bij de Juniors. Nick Rosier (speelt ook voor ons in de NIDM) werd nationaal kampioen bij de juniors.
Toch ook een vermelding voor Frans Moelans die een BWM-match afsloot aan een voor hem uitzonderlijk gemiddelde van 1 rond.

JOPPE SPEELT BIJNA 2 GEMIDDELD EN VERLIEST TOCH! (8 januari 2023)

Straffe kost in de partij tussen Joppe Van de Wouwer (De Ploeg 8) en Dirk Van Handenhove (De Nieuwe Lantaarn). Van Handenhove won- 34 in 16 beurten!- en Joppe kwam aan 30 punten, ook in 16 beurten of 1,875 moyenne. Alhoewel hij verloren heeft kiest de jury Joppe uit als speler van de week.

Nog meer van dat Joppe en dan wint ge de volgende keer heel zeker! 

JOEY DE KOK BLIJFT ONGESLAGEN (25 december 2022)

De eerste seizoenshelft zit erop, tijd om even een balans te maken. Eén speler steekt er boven,uit: Joey de Kok. De jonge Zeeuw blijft na twaalf gespeelde matchen ongeslagen in de tweede afdeling. Zo’n prestatie heb ik in BC De Ploeg nog nooit gezien. Joey is daarom voor ons de speler van de eerste seizoenshelft. Hopelijk trekt hij de lijn in 2023 door (samen met Dustin, Eddy en Roger) en dan zit er voor onze eerste ploeg ‘Van Aperen-De Ploeg 1’ nog iets moois aan te komen. Een terugkeer op het hoogste niveau is dan meer dan waarschijnlijk.      

OPNIEUW EDDY WILLEMS! (18 december 2022)

Kandidaten te over deze week: Michel Willems (34 in 34 3B KB), Raymond De Ridder (23 in 24 3B KB),

Joey de Kok (11de NIDM-zege op rij), Luca Philipoom (42 in 37 3BKB en leider ‘speler van het jaar’) maar we hebben ze allemaal moeten ontgoochelen, want ééntje stak er (weer) bovenuit: Eddy Willems scoorde in de NIDM zijn 40 punten in 16 beurten (1,875) nadat hij eerder (zie 13/11) diezelfde 40 punten al eens maakte in 13 beurten. Proficiat Eddy!

DE OPGANG VAN LUCA PHILIPOOM (11 december 2022)

We ontdekten een zeer opmerkelijk resultaat in de BWM-drieband klein biljart. In de ontmoeting TBA-De Ploeg 6 verloor Luca Philipoom zijn match met een gemiddelde van 1,800! Hoe kan dat nu?

Zijn tegenstander, Bart Laurijssen, behaalde zijn 34 punten in 20 beurten (1,700). Schitterend zou je zeggen, maar zijn tegenstander, Luca Philipoom, kwam aan 36 punten in 20 beurten (1,800). Luca, die aan een steile opgang bezig is, moet echter naar 42 punten en kwam dus tekort, niettegenstaande zijn prachtpartij. Daarom kent de jury hem deze week de titel toe. Zo zie je maar, het moeten niet altijd winnaars zijn om speler van de week te worden.
Luca, santé! 

JOEY DE KOK: 10/10 (4 december 2022)

De Ploeg 1 ging met droge 6-2 cijfers winnen bij Herstal. Daarmee blijft het team op koers voor de titel. Dat is in niet geringe mate te danken aan onze Nederlandse nieuwkomer Joey de Kok. Joey lukte erin zijn  10 gespeelde matchen allemaal te winnen! Geen twijfel mogelijk: Joey is de speler van de week.

TIM EN LUCA GEPLAATST VOOR NATIONALE FINALE (27 november 2022)

Zaterdag 19 november was het biljartfeest in De Ploeg. Zes jeugdspelers (U25) speelden de nationale voorronde 3B op groot biljart. Daarbij vijf spelers van De Ploeg. Tim Van Hoeck won (gem.0,709) voor Nino Coeckelberghs en Luca Philipoom (0,640 en promotie). Kevin Van Hees, Toon Bollansee en Joppe Van de Wouwer werden uitgeschakeld. De eerste drie spelen in Blankenberge de nationale finale, samen met de eerder geplaatste Nick Rosier. Omdat Tim de beste was en Luca derde en de jonge revelatie (14 jaar!) en beiden zich plaatsten voor de finale, zijn zij voor de jury allebei speler van de week!

STEF VAN HEES HAD WEINIG TIJD (20 november 2022)

Stef Van Hees maakte 25 punten in 13 beurten en is daardoor de speler van de week. Niemand kwam in zijn buurt. We onderstrepen ook de goede verrichtingen van Joris van ’t Zelfden (30 in 26) en Luca Philipoom (20 in 22).

EDDY WILLEMS EN DE REST STAAT NIET OP DE FOTO (13 november 2022)

Een onwaarschijnlijke prestatie van Eddy Willems stelt de rest in de schaduw. Hoe goed Fonne Bauwens, Joey de Kok, Stef Van Hees en zijn team ook presteerden, Eddy Willems overblufte iedereen. Hij scoorde 30 punten in 13 beurten tegen Mr.100! Beter zal het moeilijk nog worden. Proficiat Eddy!

HET STUNTWERK VAN ROGER ROEFS (5 november 2022)

De Ploeg 1 behaalde bij Mister 100 een mooie zege:  gelegenheidskopman Joey de Kok (6 op 6!), Eddy Willems en vooral Roger Roefs speelden sterk. Roger liet Koen Ceulemans met 30-14 in 20 beurten reddeloos achter, proficiat Roger!
Roger scoorde 1,500 maar ook Dylan Van Leuvenhage(1,428) en Nick Rosier (1,315) kwamen aardig in de buurt. 

LUC BOSCH VOOR DE EERSTE DUBBEL(30 oktober 2022)

Op 18 september was Luc Bosch al eens aan de eer, maar deze week bereikte hij weer een hoogtepunt: 34 in 34 beurten, winst met 34/10 en één gemiddeld driebanden op klein biljart. Niemand deed beter: Luc is de speler van de week.
Wie anders ook in aanmerking had kunnen komen was Luca Philipoom die de “slag der jonge talenten” won tegen Toon Bollansee (34-29 in 39 beurten).   

LUC VERBAAST ZICHZELF (23 oktober 2022)

Enkele maanden geleden was het alsof Luc Le Bruyn zijn biljartcarrière ging stoppen. Na veel over-en-weer gepraat ging hij evenwel overstag en schreef zich in voor de NIDM. En zie, hoe slecht het vorig jaar ging, hoe beter het nu gaat: zes zeges op rij, scoren aan 100%! Dat verdient de pint van de week.
Toch weer een knappe prestatie van Glenn Cailliau, leider in het voorlopige klassement ‘Speler van het Jaar’.  

JUL VAN APEREN, EEN STERKE KOPMAN (16 oktober 2022)

Joris van ’t Zelfden, Nederlandse kopman van De Ploeg 3 in de NIDM, was belet en daardoor schoof Jul Van Aperen een plaatsje op. Geen probleem, Jul speelde de 30 punten uit in 28 beurten en leidde zijn team (met Eddy Mertens, Roger Adriaensen en Paul Wilms) naar een prachtige 8-0 zege!
Een bijzondere vermelding voor Luca Philipoom die succesrijk optrad in de NIDM.

GLENN CAILLIAU WINT AL ZEVEN KEER (9 oktober 2022)

Al jaren is Glenn super-actief en in de BWM een vaste waarde in verscheidene disciplines. De voorbije week won hij in dit prille seizoen al voor de zevende keer en daarmee is hij, met Mark Kerkhofs, aanvoerder in de zegestand en het voorlopige klassement van de ‘Speler van het Jaar’. Santé!

MARK KERKHOFS WINT VOOR DE ZEVENDE KEER (2 oktober 2022)

In het prille seizoenbegin is Mark Kerkhofs de zegekoning. Hij won zeven keer tegen drie nederlagen.
Daarmee gaat hij Glenn Cailliau met één winstpartij vooraf. Mark is daarom voor ons de speler van de week en hij verdient dat. Niemand die zo intensief met biljarten bezig is! 

JOEY DE KOK STEEKT DE KOP OP (25 september 2022)

De nieuwe Nederlandse aanwinst, Joey de Kok, kende een ietwat aarzelende start. Maar in de derde ronde kwam hij helemaal los. De veertig punten werden in 29 beurten gerond (1,379 gem.) en daarmee was de ster van de week!
Een bijzondere vermelding geven we ook aan Kevin Van Hees die in de NIDM 20 driebanders scoorde in 19 beurten.

LUC BOSCH ALS VANOUDS (18 september 2023)

Na vijf partijen heeft Luc nog niet verloren en bovendien speelde hij de voorbije week op hoog niveau: op klein biljart 0,971 en op groot biljart 0,909. Daarmee verdient hij de pint van de week!  

DUSTIN JÄSCHKE BEGINT STERK (11 september 2023)

Dustin Jäschke begint met een winstmatch (40 in 27) aan 1,481 gemiddelde. Een sterk begin dus voor onze Duitse kopman die Joey de Kok, Eddy Willems en Roger Roefs inspireerde om ook te winnen. Een sterk begin van een lang seizoen dat ons misschien terug naar eerste afdeling kan brengen. Wie weet?  

TOON BOLLANSEE SCHITTERT (4 september 2022)

De 16-jarige Bollansee speelde twee matchen aan meer dan één gemiddeld (driebanden klein biljart).
In respectievelijk 17 en 18 beurten haalde hij 20 punten, hetgeen neerkomt op 40 caramboles in 35 beurten (1,142) ! Daarmee is hij uiteraard de eerste speler van de week!